Tartinki
Zwiń
Rozwiń
Tartinka z wędzonym łososiem
chrupiąca grzanka tostowa
z plastrem wędzonego na
zimno łososia, ozdobiona
plastrem oliwki.
Tartinka z roladą z łososia
chrupiąca grzanka tostowa
z porcją rolady z wędzonego
łososia z dodatkiem chrzanu,
ozdobiona borówką.
Tartinka z pastą rybną
chrupiąca grzanka tostowa
z delikatną i aromatyczną pastą
rybną, ozdobiona czerwoną
porzeczką.
Tartinka z pastą mięsną
chrupiąca grzanka tostowa
z porcją miesnej pasty (tariny)
ozdobiona kawałkiem
czerwonej papryki.
Tartinka z serem camembert
chrupiąca grzanka tostowa
z plastekiem kremowego
sera camembert, ozdobiona
borówka lub czarną oliwką.
Tartinka z pastą surimi
chrupiąca grzanka tostowa
z plastekiem kremowego
sera camembert, ozdobiona
borówka lub czarną oliwką.
Tartinka z carpaccio
chrupiąca grzanka tostowa z porcją marynowanego mięsa wołowego z dodatkiem parmezanu z oliwą z oliwek i kaparem.
Tartinka z łososiem
chrupiąca grzanka tostowa z porcją rolady z wędzonego łososia z dodatkiem chrzanu i ozdobną oliwką.
Tartinka z tatarem
chrupiąca grzanka tostowa z porcją tatara, posypana parmezanem.
Placek Cezar
Zwiń
Rozwiń
Placek Cezar - cały (500g)
przygotowywany na bazie jajek
i smażonych ziemniaków
(klasyczny) oraz z opcjonalnymi
dodatkami (szynka, tuńczyk
lub grzyby), w zestawie
z różowym sosem.
Placek Cezar - porcja (130g)
przygotowywany na bazie jajek
i smażonych ziemniaków
(klasyczny) oraz z opcjonalnymi
dodatkami (szynka, tuńczyk
lub grzyby), w zestawie
z różowym sosem.
Koreczki z placka Cezar
poręczne przekąski z kawałków
jajeczno - ziemniaczanego
placka z dodatkiem czarnych
lub zielonych oliwek.
Sałatki
Zwiń
Rozwiń
Sałatka Królowej Bony (porcja 230 g)
jest starannie dobranym
zestawem warzyw: ziemniaków,
selera, marchewki, fasolki,
pietruszki oraz buraków
z dodatkiem mięsa wołowego
oraz szynki, podawana na
waflu ryżowym.
Sałatka surimi (porcja 230 g)
przygotowywana na bazie
gotowanych jaj kurzych
i przepiórczych z dodatkiem
mięsa surimi, grillowanej
krewetki i oliwki czarnej,
podawana na waflu ryżowym.
Sałatka pierestrojka w liściu sałaty
jest kompozycją stworzoną
na bazie jabłek, cebuli,
ogórków, buraków czerwonych
oraz ryb wędzonych, podawana
zawinięta w liść sałaty.
Sałatka pierestrojka w koszyku parmezanowym (porcja 300 g)
jest kompozycją stworzoną na
bazie jabłek, cebuli, ogórków,
buraków czerwonych oraz ryb
wędzonych, podawana w jadalnym
koszyczku z parmezanu.
Sałatka Szefa w koszyku parmezanowym (porcja 360 g)
na bazie sałaty lodowej,
grillowanego schabu i grzybów
z dodatkiem oliwek zielonych
i czarnych, kiełków rzodkiewki,
jaj przepiórczych, pomidorów
koktajlowych, słonego sera
i aromatycznego sosu vinegret.
Sałatka tropikalna w koszyku parmezanowym (porcja 360 g)
skomponowana na bazie sałaty
lodowej, świeżych ogórków,
hiszpańskiej szynki serrano,
filetowanych pomarańczy oraz
kiełków brokuła, całość
podawana z dodatkiem sosu
różowego i octu balsamicznego.
Polskie sushi
Zwiń
Rozwiń
Cukinia faszerowana
w miejsce wydrążonych pestek
nadziana delikatną i aromatyczną
pastą rybną. Udekorowana
czerwoną porzeczką lub owocem
granatu.
Pomidorki faszerowane
połówka wydrążonego pomidora
nadziana delikatną sałatką
na bazie gotowanych jaj kurzych,
przepiórczych i mięsa surimi.
Pomidorki faszerowane
połówka wydrążonego pomidora
nadziana delikatną sałatką
na bazie gotowanych jaj kurzych,
przepiórczych i mięsa surimi.
Melonowe roladki
z kawałków świeżego, soczystego
melona z dodatkiem kremowego
serka, zawijanego w plastry
hiszpańskiej szynki serrano,
podawanq na plastrze rzepy.
Melonowe roladki
z kawałków świeżego, soczystego
melona z dodatkiem kremowego
serka, zawijanego w plastry
hiszpańskiej szynki serrano,
podawanq na plastrze rzepy.
Szaszłyk
z pomidorów cocktailowych, kiwi i mozzarelli marynowanej w sosie winegret.
Szaszłyk
z pomidorów cocktailowych, kiwi i mozzarelli marynowanej w sosie winegret.
Tartinki mięsne
z dodatkiem jaj przepiórczych cebuli prażonej i musu ze świeżych jabłek, pieczona w formie babeczek z dodatkiem żurawiny lub czarnej porzeczki.
Tartinki mięsne
z dodatkiem jaj przepiórczych cebuli prażonej i musu ze świeżych jabłek, pieczona w formie babeczek z dodatkiem żurawiny lub czarnej porzeczki.
Łosoś wędzony
Różyczka z łososia wędzonego podawana na plastrze cytryny z dodatkiem czarnej oliwki.

